• Stolný tenis

             

            Priatelia školy a milovníci športu v Hontianskych Moravciach. Dňa 8.2.2024 opäť naši "sokolíci" vytreli neprajníkom kocúra a na stolnotenisovom turnaji starších žiakov v Hontianskych Nemciach dokázali, že aj naša počtom žiakov maličká školička, dokáže postaviť bojaschopné družstvo, ktoré má cveng.  Chalani ukázali kvalitu, bojovného ducha, fair-play a uhrali skvelé 2. miesto. Nad naše sily bolo len družstvo zo Bzovíka, ktoré disponovalo  hráčmi na ligovej úrovni. Ďakujem chlapcom za reprezentáciu školy a teším sa na ďalšiu spoluprácu.

          • FAŠIANGY V PENZIÓNE

            ,,Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide,
            kto nemá kožuška zima mu bude.“

            Obdobie, ktoré nasleduje po Vianociach a trvá až do začiatku pôstu voláme Fašiangy. Fašiangy sú spojené so zábavou, dobrým jedlom a oslavami konca zimy. Tak, ako každé významnejšie obdobie roka, aj fašiangy majú svoje typické ľudové piesne.

            Naše Hrozienka dnes mali opäť príležitosť ísť potešiť našich seniorov do Strediska evanjelickej diakonie v Hontianských Moravciach . Žartovnými vinšmi  a veselými  fašiangovými pesničkami potešili ich srdiečka, priniesli  radostnú  a veselú  atmosféru pri ktorej aspoň na chvíľočku  zabudli  na každodenné starosti.

          • Čítame pre radosť

             

            Naša škola sa zapojila do projektu ,,Čítame pre radosť", v ktorom bola úspešná. Z príspevku sa doplnil knižný fond do tried na 1.stupni. Dnes sa z nich tešili žiaci 1.ročníka. . Aj my sa snažíme o posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu. Budovanie čitateľského sebavedomia u detí a mladších žiakov, pričom hlavným cieľom je zriadiť alebo doplniť triedne knižnice.

        • Oznam vedenia školy
          • Oznam vedenia školy

            Vážení rodičia a priatelia školy!

            Oznamujeme Vám, že dňa 7.2.2024, t.j streda sa od 15.00 hod. uskutočnia triedne rodičovské schôdzky, na ktorých  sa budú vyhodnocovať  výchovno-vzdelávacie  výsledky za 1.polrok. Tešíme sa na stretnutie s Vami.

            S pozdravom vedenie školy.

        • Karneval
          • Karneval

            Milí, žiaci, učitelia, rodičia a priatelia našej školy. Tak ako sme dali všetkým na známosť, tak dnes bola tá veľká slávnosť. Dnes bol ten skvelý bál, s názvom karneval. Privítali sme všetkých, veľkých, aj malých, tých ktorí sa za masky prezliekli a pekne sa predstavili. Tancovali,  koľko sa im  ráčilo  a naša ctená porota vybrala,  to čo sa jej najviac páčilo. Mala veru ťažkú úlohu, no rozhodla spravodlivo. Diplomy a ceny sú rozdané a nohy vytancované. Tešíme sa na budúci rok 😊

          • ŠKD

            Berme masky, je tu bál, rozkrútime karneval!

            Fašiangy sa spájajú s veselicami,karnevalmi a zvykmi, ktoré majú hlboké korene v ľudovej tradícií. Pre toto obdobie sú charakteristické masky, kostými a rôzne známe piesne … Takéto veselé masky a skrabošky sme si vyrobili aj s deťmi v ŠKD.

        • OZNAM VEDENIA ŠKOLY
          • OZNAM VEDENIA ŠKOLY

            Vážení rodičia!

            Na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva vo Zvolene a po dohode so zriaďovateľom  je pre zvýšenie výskytu akútnych respiračných chorôb prevádzka Spojenej školy, Kostolná 18, Hontianske Moravce  dňa 26.01.2024, t.j piatok  prerušená. Situáciu  budeme monitorovať, v prípade, že sa situácia nezlepší, bude prevádzka zatvorená aj na dlhšie obdobie.  Prajeme všetkým skoré uzdravenie. 

            S pozdravom vedenie školy.

          • Vyhodnotenie lyžiarskeho výcviku.

            Dňa 23.1.2024 sme oficiálne ukončili lyžiarsky výcvik vyhodnotením. Hodnotili sme nielen lyžiarske zručnosti, ale aj správanie a rôzne aktivity, ktoré sme počas výcviku realizovali.

            V lyžiarskych zručnostiach v kategórii - Lyžiar pokročilý získal 1.miesto Martin Ľupták, v kategórii Lyžiar začiatočník - Talent - 1.miesto Jasmína Bystranová, v kategórii Lyžiar pokročilý- Odvaha - 1. miesto Vivien Kováčová a v kategórii Lyžiar začiatočník - Odvaha - 1.miesto Jozef Škrváň.

            Za najlepsie správanie získali ocenenie Lukáš Chovanec a Markus Páleš, za najkrajšie logo izby Jasmína Bystranová, Katka Klimentová, Gabika Petreková, ktoré zároveň získali ocenenie aj za najlepší program a za najlepšie upratanú izbu získal ocenenie Jozef Ľupták.

            Ostatní žiaci okrem nadobudnutia lyžiarskych zručností,tiež svojim správaním robili dobré meno našej škole a okrem toho, že dodržiavali na svahu Biely kódex, boli nápomocní aj personálu, ktorý ich veľmi vysoko ocenil. 

          • Lyžiarsky výcvik

            V dňoch 15.1.2024 - 19.1.2024 sa žiaci 7.-8.-9. ročníka zúčastnili výcvikového kurzu lyžovania v stredisku POLOMKA, v penzióne BUČNIK.

            V deň príchodu nás privítalo ideálne počasie. Po prevzatí lyžiarskeho výstroja, sme začali výcvik v testovaní zručností a používaní lyžiarskeho vleku. Rozdelili sme žiakov podľa schopností do troch skupín, kde v 1.skupine boli lyžiari pokročilí a v 2. a 3. skupine lyžiari začiatočníci. V utorok a štvrtok pokračoval výcvik v zdokonaľovaní a utvrdzovaní si metód lyžovania a prípravy na záverečnú jazdu zručnosti, na základe ktorej sme žiakov ohodnotili v rámci svojej skupiny do kategórií Talent, Odvaha a Snaha.

            Vo voľnom čase sme spolu strávili príjemné chvíle pri spoločenských hrách a zaujímavých aktivitách.

            Lyžiarsky kurz sme všetci absolvovali úspešne, a dúfame že naň budeme dlho spomínať .

        • Aby deťom v škole dobre bolo...
          • Aby deťom v škole dobre bolo...

            Emocionálne zdravie je zásadné pre naše šťastie a spokojný život. Dokonca aj malé deti sa môžu naučiť rôzne spôsoby, ako robiť veci, ktoré im pomôžu vychádzať s ostatnými deťmi, vyrovnávať sa s problémami a sklamaniami. Tieto zručnosti získavali dnes žiaci 1.2.a 3. ročníka v rámci programu Zippyho kamaráti, ktorý pomáha päť až osem ročným deťom rozvíjať tieto zručnosti v škole. Do programu sa zapojila aj naša škola s cieľom zlepšiť schopnosti spolupráce, asertivity, sebadisciplíny či empatie u žiakov v triede a následne predchádzať problémovému správaniu.

            „ Ak naučíme už malé deti ako zvládať ťažkosti, budú lepšie schopné zvládať problémy a krízy v čase dospievania a v dospelosti“.

                                                                                         Paul Rubenstein

        • Divadelné predstavenie v Nitre
          • Divadelné predstavenie v Nitre

            Svetoznámy príbeh O LUSKÁČIKOVI  je vo svete známy vo forme baletu. Žiaci 1.- 5.ročníka mali možnosť spoznať ho v bábkovej podobe. Navštívili sme Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre, kde sme videli jeho divadelné spracovanie. Tak ako v každej rozprávke aj tu sa stretáva realita so svetom fantázie, strašidelnosť a napätie, boj dobra so zlom. Sledovali sme prácu hercov s bábkami, využitie masiek,  pestrofarebné kulisy, veľkolepé kostýmy, tieňohru, choreografiu spojenú s hudbou. Dobro zvíťazilo nad zlom a príbeh sa skončil šťastne. My sme prácu hercov na konci predstavenia ocenili potleskom.

          • ŠKD

            Vychádzka

            Slniečko nás vytiahlo do prírody a na potulkách po dedine sme objavili prírodné klzisko . Deti sa s radosťou pokĺzali a vyšantili na ľade .

        • Stolný tenis  na našej škole
          • Stolný tenis na našej škole

            Naši žiaci v čase ranného dozoru, počas prestávok ako  aj na hodinách TSV alebo na športovom krúžku trávia  čas hraním stolného tenisu. Naším cieľom je priniesť do vyučovacieho procesu telesnej výchovy ako aj do voľnočasových aktivít  zaujímavý, inovatívny a inšpiratívny obsah a predstaviť žiakom, že  školu počas prestávok a  na vyučovaní môžu prežiť aj v športovom duchu. Tešíme sa, že žiaci aktívne  trávia voľný čas. 

          • Vianoce s triedou

            Dnešný deň, 21.12.2023, sa žiaci nemuseli učiť, pretože so svojimi spolužiakmi a triednymi učiteľmi prežili triedne Vianoce. Párty ako má byť prebiehala v každej triede. Na stole dobroty, pod stromčekom darčeky od spolužiakov dodali tú správnu atmosféru. Verím, že si to všetci užili a tú dobrú náladu prenesú aj domov na ozajstné Vianoce. Šťastné a veselé všetkým.

          • Čítame pre radosť

            Naša škola sa zapojila do projektu ,,Čítame pre radosť", v ktorom bola úspešná a získala príspevok 750e na nákup kníh do školskej knižnice. Aj my sa snažíme o posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu.  Budovanie čitateľského sebavedomia  u detí a mladších žiakov, pričom hlavným cieľom je zriadiť alebo doplniť triedne knižnice.

    • Kontakty

      • Spojená škola, Kostolná 18, Hontianske Moravce
      • +421455583946
      • +421455583946, 0908469788 Mgr. Michaela Jeloková, riaditeľka
      • Kostolná 18, 96271 Hontianske Moravce 96271 Hontianske Moravce Slovakia
      • 55745261
      • 2122068696
      • +421455583947, 0911202390 PaedDr. Katarína Vasiľová, zástupkyňa riaditeľa
      • +421455583948, Petronela Čerbová, vedúca jedálne
      • +421455589592 Ing. Anna Halajová, ekonómka
      • PhDr. Natália Habánová, špeciálny pedagóg
      • kariérová poradca: Mgr.Maroš Izák, maros.izak@gmail.com
      • 0911465768, Andrea Ľuptáková, ŠKD
      • 0911336055, Mgr. Petra Meňušová, MŠ
    • Prihlásenie